VIDEO: Policisté z Čech i Německa se zaměřili na nelegální migraci
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje uskutečnili ve středu 27. září letošního roku poblíž státní hranice s Německem rozsáhlejší dopravně bezpečnostní akci zaměřenou zejména na odhalování nelegální tranzitní migrace. Policisté z cizinecké policie kontrolovali doklady totožnosti a nákladový prostor vozidel, a to prostřednictvím detekčního přístroje, který reaguje na možný tlukot srdce ukryté osoby.

"Kromě toho se policisté zaměřili na dodržování způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů a na dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Několikahodinové akce se zúčastnili policisté z dopravního inspektorátu a cizinecké policie, policejní psovod se služebním psem, ale také kolegové z Celního úřadu pro Karlovarský kraj a sousedního Německa.

Video z akce ZDE.

"Během akce bylo zkontrolováno několik desítek vozidel a osob, zejména osob cizí státní příslušnosti. Nejčastějšími přestupky byly nevyhovující technický stav a držení hovorového zařízení za jízdy. Některé z těchto přestupků policisté vyřešili v příkazním řízení a některé oznámili na příslušný správní orgán. Obdobně rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce, které se v menším rozsahu konají pravidelně i několikrát do měsíce, budou v Karlovarském kraji i nadále pokračovat," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru