Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - Starosta Sokolova Petr Kubis jednal se zástupci Správy železnic a policie o problémech na vlakovém nádraží a jeho okolí. Schůzka byla reakcí na stížnosti města týkající se celkové situace v této lokalitě. „Denně tudy projde velké množství lidí a nemyslím si, že současný stav poskytuje, ať už občanům nebo návštěvníkům města, příliš reprezentativní obrázek o Sokolově," vysvětlil starosta Sokolova Petr Kubis.

Město kritizuje i fungování současné bezpečnostní agentury, která podle starosty Kubise, neplní dobře své povinnosti. Existuje například prodleva mezi uzavřením nádraží a nástupem ostrahy. Správa železnic, která nyní vypsala tendr na nového dodavatel služby, se proto bude snažit vybrat firmu i na základě těchto kritérií.

Dalším bodem jednání bylo napojení bezpečnostních kamer na nádraží na systém Městské policie, aby k nim měli přístup i městští strážníci. „Připravujeme také nový systém úklidu přednádražních prostor, protože i to je vizitkou našeho města. V minulosti si naši občané na nepořádek kolem nádraží opakovaně stěžovali a já jim musím dát za pravdu," dodal starosta Kubis.

Kromě již zmíněných opatření se bude věnovat zvýšená pozornost kontrole lokality, jak ze strany Městské, tak i státní policie. V oblasti kolem nádraží se budou častěji pohybovat i společné hlídky obou těchto složek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru