Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj úspěšně pokračuje v realizaci projektu „Bezpečná škola – prevence především“, který spočívá v teoretickém a praktickém nácviku modelových situací v případě vzniku mimořádných událostí. Tentokrát se dějištěm cvičení stalo Gymnáziu Sokolov, jež čelilo útoku ozbrojeného útočníka. Stalo se tak v pátek 20. října.

Projekt „Bezpečná škola – prevence především“ běží v našem regionu již od roku 2017. Karlovarský kraj na jeho realizaci spolupracuje s Policií České republiky, Krajským ředitelstvím policie Karlovarského kraje, Zdravotnickou záchrannou službou Karlovarského kraje a Asociací bezpečná škola. Za dobu jeho trvání byly proškoleny desítky zaměstnanců z více než deseti vybraných středních škol. „V samotném projektu cílíme na emoční stránku jednotlivých účastníků tak, aby si uvědomili možná úskalí, se kterými se budou muset v případě vzniku mimořádné události vypořádat. Jde nám hlavně o to, aby se naučili, jak správně zvládnout neobvyklou situaci,“ uvedla Šárka Benešová, vedoucí oddělení bezpečnosti a prevence Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Nácvik, který se uskutečnil na Gymnáziu Sokolov, byl rozložen do dvou bloků. V dopolední části policisté přiblížili pedagogickým a nepedagogickým pracovníkům školy problematiku ozbrojených střelců, vysvětlili jim, čím je jejich útok specifický a také, jak se zachovat během útoku a poté, kdy na místo dorazí bezpečnostní složky. Program dopoledního bloku byl věnován i poskytnutí první pomoci při násilných traumatech a nechyběl ani praktický nácvik. V odpolední části si pak účastníci prověřili teoretické znalosti, jež získali z dopoledního bloku, a absolvovali nácvik konkrétních modelových situací, které mohou nastat v případě přítomnosti ozbrojeného útočníka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru