Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Před půl rokem rozšířila Nemocnice Karlovy Vary služby pro pacienty o mammologickou poradnu, jejíž provoz zastřešují lékařky z chirurgického oddělení.


 
Do poradny přichází pacientky, které si samy vyhmatají na prsu něco podezřelého nebo mají s prsy problémy, ať už se jedná o bolest, sekreci z bradavky či zánět a také pacientky ze screeningových center (mamografie) k dalšímu řešení – tzn. operaci. Před půl rokem rozšířila Nemocnice Karlovy Vary služby pro pacienty o mammologickou poradnu, jejíž provoz zastřešují lékařky z chirurgického oddělení. Do poradny přichází pacientky, které si samy vyhmatají na prsu něco podezřelého nebo mají s prsy problémy, ať už se jedná o bolest, sekreci z bradavky či zánět a také pacientky ze screeningových center (mamografie) k dalšímu řešení – tzn. operaci.
U pacientek s potvrzeným karcinomem jsou pak lékařky schopny zajistit onkologickou konzultaci a společně s onkology rozhodnout o dalším postupu v léčbě. Nádor prsu se však zdaleka netýká pouze žen. Za uplynulý půlrok evidují v poradně 5 prvozáchytů nádorů u žen a jeden potvrzený záchyt u muže.

„Klíčový je včasný záchyt, proto je důležité s návštěvou mammologické poradny neváhat. Je tak daleko větší šance na uzdravení a mnohdy můžeme provést i méně invazivní zákrok,“ doplnila MUDr. Andrea Jakešová, chirurg Nemocnice Karlovy Vary.

Se svými zdravotními obtížemi se mohou pacientky svěřit do péče mammologické poradny, která je umístěna v přízemí pavilonu B Nemocnice Karlovy Vary. V rámci této nově otevřené poradny jsou prováděny, preventivní prohlídky včetně ultrazvuku, případně i biopsie podezřelých lézí v lokální anestezii a také převazy po operaci.

Více informací ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru