Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Prodloužená provozní doba, shrabané listí a zvýšený dohled policistů a městských strážníků. Karlovarské hřbitovy jsou připraveny na zvýšenou návštěvnost, která souvisí s nadcházejícími „dušičkami“ neboli Svátkem zesnulých. Na kontrolu centrálního hřbitova v městské čtvrti Drahovice vyrazila dnes i primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

„Myslím si, že naše hřbitovy jsou uklizené celoročně a proto se nemusela přijímat žádná zvláštní opatření. Ta souvisí pouze s policisty a strážníky, kteří budou v následujících dnech hřbitovy častěji kontrolovat,“ říká primátorka, která děkuje správcům, že přizpůsobí otvírací hodiny potřebám veřejnosti.

Jak centrální hřbitov v Drahovicích, tak i kolumbárium na Růžovém vrchu bude otevřeno denně do 20 hodin, a to až do pátku příštího týdne. Poté se otvírací doba změní a otevřeno bude pouze od 7 do 17 hodin, neboť nastává zimní období.

Správa lázeňských lesů a parků zahájila prodej dušičkových věnců, které si lidé mohou do 3. listopadu koupit v Zahradě seniorů v Drahovicích, a to každý všední den od 13 do 17 hodin. V plánu je i znovuotevření stánku se svíčkami na Růžovém vrchu, ale to se letos nestihne.

„Chtěla bych požádat návštěvníky hřbitovů, aby k sobě byli ohleduplní, udržovali pořádek nejen na hřbitově, ale i v jeho okolí a parkovali pouze na místech k tomu určených,“ dodala primátorka Karlových Varů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru