Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Málokdy se člověku poštěstí, že se osobně setká s někým, kdo se dožil úctyhodných 100 let. A co teprve, když ten dotyčný nebo dotyčná slaví 101. narozeniny. Krajský radní Vít Hromádko v pátek osobně zajel do Domova seniorů v Karlových Varech, kde jednoho takového oslavence mají. Paní Miloslavě Petrželkové předal dárkový koš a pugét čerstvě řezaných květin.

Není snad měsíc, kdy by zástupci Karlovarského kraje nevyjížděli do regionu gratulovat našim spoluobčanům, kteří oslavili významné životní jubileum. Součástí každé takové návštěvy je pak povídání, v němž oslavenec zavzpomíná na doby dávno minulé a na to, co během svého života prožil. Přede všemi, které jsme doposud navštívili, je potřeba hluboce smeknout. Jejich neutuchající elán a chuť do života by jim záviděl leckdo podstatně mladší.

Paní Miloslava Petrželková, která v pátek slavila neuvěřitelné 101. narozeniny, pochází původně z Plzně. V západočeské metropoli prožila obě světové války a také zde poznala svého manžela. S ním se pak na začátku 50. let přestěhovala do Karlových Varů. Většinu svého profesního života strávila v administrativě. Lázeňské město si zamilovala natolik, že už jej nikdy neopustila a vychovala zde i své děti. Jejich zásluhou se pak rodina ještě rozrostla o další členy, přičemž paní Petrželkové dělají radost nejenom vnoučata, pravnoučata, ale také prapravnouče. I přes vysoký věk je oslavenkyně stále ještě v dobré kondici a po celou dobu návštěvy se na gratulanty mile usmívala. Jak uvedli zaměstnanci domova, je to jejich sluníčko a s oblibou paní Petrželkové přezdívají „Petržíla“.

Život v domově si paní Petrželková pochvalovala, i když už tedy většinu času tráví na lůžku nebo na křesle. Ostatně o tom, jak je domov skvěle vybaven a co všechno svým klientům nabízí, se mohl přesvědčit i radní Vít Hromádko během krátké prohlídky. Ještě jednou tedy přejeme paní Petrželkové všechno nejlepší, hlavně pevné zdraví a mnoho krásných chvil s její početnou rodinou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru