Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V minulém týdnu si Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje připravilo pro studenty čtvrtého ročníku střední školy TRIVIS v Karlových Varech odbornou praxi. Pro celkem jednadvacet studentů byl od pondělí do pátku připraven bohatý program, ve kterém jim byla představena nejen náplň práce policistů, ale také technika, se kterou každý den pracují.

"Těšit se tak mohli na ukázky karlovarských dopravních policistů, se kterými si například vyzkoušeli měření nejvyšší povolené rychlosti. Dále také blíže poznali práci policistů z obvodních oddělení, kriminalistů či policistů z cizinecké policie. Velice zajímavou ukázku si pro studenty připravili také policisté z Oddělení služební kynologie, kteří studentům se svými čtyřnohými parťáky ukázali například vyhledávání předmětů. Zkušeností pro studenty byla i návštěva Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, kam v rámci své praxe také zavítali. Pro přijetí k Policii České republiky je nezbytné být fyzický zdatný. Jednou z podmínek pro přijetí je tedy splnění fyzických testů. I ty si studenti mohli vyzkoušet. A nutno dodat, že všichni předvedli skvělé výkony. V rámci týdenní praxe si studenti vyzkoušeli mnoho policejních činností a dozvěděli se zajímavé informace a poznatky, a to i z praktických ukázek, které byly nedílnou součástí praxe," popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Cílem této praxe bylo přiblížit pohled na práci u Policie České republiky. Studenti byli s praxí a připraveným programem ze strany náborového týmu a policistů velice spokojeni. Měli mnoho dotazů, na které jim policisté rádi odpověděli. Přejeme studentům hodně štěstí do dalšího studia a budeme rádi,  když se při výběru svého budoucího zaměstnání rozhodnou posílit Policii České republiky v Karlovarském kraji a nastoupí do služebního poměru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru