Při úprku rozbil muž výčepní sklo i chladicí pult s alkoholem. Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary – Kanceláře ani restaurace neunikly pozornosti neopatrného lapky. Proto karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

V neděli 19. listopadu měl obviněný muž v Karlových Varech kolem jedenácté hodiny dopolední vniknout do chodby jednoho z domů, odkud se následně dostal do přízemí. Z toho se poté dostal do jedné z kanceláří, kterou prohledal. „Následně z ní odcizil fotoaparát s příslušenstvím a svazek klíčů. Díky tomu se dostal do dalších prostor, kde poškodil a prohledal dřevěnou skříň," popsal první skutek policejní mluvčí Jan Bílek. 

O několik hodin později, tedy v pondělí 20. listopadu krátce po druhé hodině ranní taktéž v Karlových Varech, měl tento muž původem z Karlovarska vniknout do restauračního zařízení. To prohledal a odcizil z něj mobilní telefon. Následně se na místo dostavili pracovníci bezpečnostní agentury, před kterými začal obviněný muž utíkat. „Při tom poškodil osvětlení a převrátil chladicí box s alkoholickými nápoji a výčepním sklem. Poté vyskočil z okna a z místa utekl," dodal mluvčí.

Na místo se dostavili policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město, kterým pracovníci bezpečnostní agentury muže popsali. Policisté tak po muži začali okamžitě pátrat a po několika málo minutách dvaadvacetiletého muže nedaleko restauračního zařízení zadrželi. „Svým jednáním způsobil na poškozených a odcizených věcech škodu přibližně 110 tisíc korun," shrnul Jan Bílek. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru