Foto: město Aš
Karlovy Vary

Aš - Procházka parkem Historie nemusí být jen kvůli pobytu v přírodě, ale jak už sám název tohoto nedávno zrevitalizovaného parku napovídá, může být i příležitostí, jak se dozvědět něco o historii města. Napomůže tomu celkem 11 zastavení s 11 informačními tabulemi.

Naučná stezka čtenáře poučí například o tom, jak vypadala Aš ve středověku, o náboženství na Ašsku a kostelních cestách, jak asi v Aši vznikl tragický požáru v roce 1814, který postihl podstatnou část městyse, včetně radnice a zámečku na Mikulášském vrchu. Píše se tu i o šlechtickém rodu Zedtwitzů, který zde žil a hospodařil několik století až do roku 1945.

Autoři projektu na informačních tabulích popíší také například historii Ašska v 19. a 20. století, včetně pádu Železné opony. Poslední zastavení pak nebude o minulosti, ale o budoucnosti měst Aš a Selb.

V současné době je zpracováno a instalováno dohromady šest informačních cedulí, další jsou v přípravě a budou na svém místě v příštím roce.

Instalace naučné stezky je součástí projektu nazvaného „KAPLAN/ka“ – Společná historie Aše a Selbu v časové ose, jehož součástí byla revitalizace a přeměna bývalého evangelického hřbitova a jeho okolí na vycházkový park.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru