Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Topná sezóna je v plném proudu a hasiči z Karlovarského kraje o víkendu zasahovali hned u dvou požárů komínů.

"Požár velké vrstvy usazenin v komíně domu v Ostrově likvidovali hasiči čtyři hodiny. Kromě srážení hořících usazenin kontrolovali, zda se vlivem vysokých teplot požár nešíří do okolí komínového tělesa. Na kontrolu, zda je komín zcela vychladlý, pak jeli hasiči ještě v nočních hodinách. Nejednalo se o jediný požár komína během víkendu. Další zásah byl v Novém Kostele na Chebsku a rovněž požár zahradní chaty v Habartově byl dle závěrů vyšetřovatele požárů začal právě u komínového tělesa. Základní prevencí požárů spalinové cesty, kdy hrozí rozšíření na další materiály, je především správná odborná instalace komínového tělesa a poté správné používání, čištění a kontroly," uvedli hasiči z Karlovarského kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru