Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Krajské zastupitelstvo na svém zasedání schválilo rozpočet na příští rok. Kraj bude hospodařit s příjmy ve výši dosahujících téměř 10 miliard korun. V oblasti provozní se jedná o rozpočet přebytkový.    

„Návrh rozpočtu jsme projednávali s jednotlivými rezorty a gesčními zástupci kraje samozřejmě s ohledem na aktuální situaci a výhledem do následujícího období. Na straně příjmů počítáme s deseti miliardami, na straně výdajů pak s více než 10,8 miliardami korun. K tomuto nepoměru dochází z prostého důvodu, kterým je nezbytné předfinancování projektů s dotací z EU a dalších externích zdrojů. I v příštím roce budeme ukládat peníze do Fondu budoucnosti, a to v garantované výši 250 milionů korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.                   

V rozpočtu na rok 2024 je zahrnuta celá řada investic. Karlovarský kraj bude v příštím roce realizovat například projekt Modernizace heliportu Nemocnice Karlovy Vary, dokončeny by měly být projektové dokumentace k novostavbě budovy Střední živnostenské školy Sokolov, k výstavbě budovy Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary či k projektu Modernizace Letiště Karlovy Vary – IV. etapa, rozšíření a prodloužení vzletové a přistávací dráhy. Pokračovat budou také práce na Generelu Karlovarské krajské nemocnice. Finance bude kraj investovat také do oblasti dopravy. Zahájena bude například rekonstrukce mostu přes Ohři v Lokti nebo výstavba kruhové křižovatky v Mariánských Lázních a další.   

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru