Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Po velmi náročných dnech se hasiči dočkali v průběhu Štědrého večera a noci na první svátek vánoční relativně klidu.

"Během pozdního večera a noci vyjížděli ke 12 událostem, kdy se jednalo o spadlé stromy na vozovky, jednou zasahovali u požáru krabice od zábavní pyrotechniky, dvakrát vyjeli k čištění propustků a dvakrát k čerpání vody ze sklepa. V jednom případě se jednalo o dopravní nehodu bez zranění, kdy osobní auto narazilo do stromu spadlého na silnici,"uvedli hasiči z Karlovarského kraje.

Stav na vodních tocích v kraji se pomalu lepšil, většina hladin klesala. Přesto hasiči zůstali připraveni v případě potřeby zasáhnout.

"Od pondělního poledne do úterního dopoledne již přibylo jen málo událostí, necelé dvě desítky. Stále se jednalo na několika místech o pomoc s čerpáním vody či odstraněním stromů. Počasí nyní mnohem více trápí kolegy v ostatních krajích. Situace v Karlovarském kraji je stabilní, byl ukončený III. stupeň požárního poplachu kvůli povodňové aktivitě v kraji. I nadále hasiči monitorují stavy vodních toků, přímo nebezpečná situace aktuálně v kraji nikde není," okomentovali hasiči situaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru