Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Asistenty prevence kriminality můžete vídat především v sociálně vyloučených lokalitách, kde svojí přítomností výrazně přispívají k veřejnému pořádku, zvyšují bezpečí a komunikací se sociálně vyloučenými občany vytváří výrazně klidnější klima v městských ubytovnách, kde slouží.

V loňském roce se asistenti prevence kriminality zapojili i do takových aktivit, které byly zaměřené na jejich osobní rozvoj a vzdělávání. Prohloubili své znalosti při školení první pomoci, učili se základním prvkům sebeobrany, vypomáhali na kulturně společenských akcích, například při závodě Světového poháru v City Triathlonu, hokejových zápasech, pořádání vánočních trhů a také se podíleli na kontrolách hřbitovů v dušičkovém čase.

Aktivně se věnovali nejen dětem z mateřských škol, které měli v Centru zdraví a bezpečí připravený vzdělávací program, ale i mladým cyklistům, ti při soutěžích prokazovali své znalosti v pravidlech silničního provozu, nebo dovednosti při jízdě zručnosti.

A svůj čas asistenti věnovali dětem i na ubytovnách, kde si povídali o pravidlech slušného chování a společně také ozdobili velikonočního zajíčka a před Vánoci zase stromeček. Pilotní projekt, který byl v Karlových Varech spuštěn před více jak deseti lety, se tak zcela určitě významně posunul o pořádný krok vpřed. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru