Hasiči odklízejí strom. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - 16. a 18. ledna – to jsou termíny, kdy startuje příjem žádostí v dotačních titulech spadajících pod oblasti, jako je zdravotnictví, bezpečnost, sport nebo životní prostředí. Celkem si žadatelé mezi sebou rozdělí 27 milionů korun. S podrobnými pravidly dotačních programů se zájemci mohou seznámit na webu Karlovarského kraje.

„Jedná se o část programů z priority 3, jejichž vyhlášení jsme schvalovali na prosincovém zastupitelstvu a které pokrývají hned několik oblastí. Na pořízení a obnovu zdravotnické techniky a přístrojového vybavení nutného k zajištění specializované ambulantní péče máme v programu vyčleněny 2 miliony korun, na podporu zdravotnické osvěty, výchovy a zmírňování následků onemocnění 900 tisíc korun, na provozování domácí hospicové péče 3 miliony a 350 tisíc korun, na prevenci kriminality a závislostního chování 2 miliony korun a stejnou částku máme přichystanou i pro program na podporu ochrany životního prostředí a environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty. V rámci priority 3 budeme podporovat také dobrovolné hasiče, pro něž máme připraveno 16 milionů korun na nákup vybavení a potřebné techniky. Prostředky poputují rovněž ke sportovním organizacím, které vysílají žáky na olympiády dětí a mládeže. Na přípravu sportovců půjde celkem 750 tisíc korun,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek, jenž má v gesci oblast správy majetku a investic.

Veškeré potřebné informace k jednotlivým dotačním programům jsou uveřejněny na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“. „Doporučujeme žadatelům, aby se podrobně seznámili s pravidly dotačních programů, protože kromě toho, že u některých došlo k navýšení alokace, doznaly i dalších změn a zpřesnění. Naší snahou je, aby se v žádostech objevovalo co nejméně nedostatků, aby byly předkládány všechny potřebné dokumenty a aby se vyloučila jejich chybovost, která je mnohdy naprosto zbytečná a připraví žadatele o možnost získání finanční podpory,“ doplnil náměstek Dalibor Blažek.

 

Přehled vyhlášených dotačních programů s termínem příjmu žádostí:

  • Program na pořízení a obnovu zdravotnické techniky a přístrojového vybavení nutného k zajištění specializované ambulantní péče (16. 1. 2024 – vyčerpání alokace)
  • Program na podporu zdravotnické osvěty, výchovy a zmírňování následků onemocnění (16. 1. 2024 – 31. 1. 2024)
  • Program na podporu provozování domácí hospicové péče (16. 1. 2024 – 31. 1. 2024)
  • Program prevence kriminality a závislostního chování (18. 1. 2024 – 25. 1. 2024)
  • Program na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje (18. 1. 2024 – 25. 1. 2024)
  • Program na podporu přípravy účastníků olympiády dětí a mládeže (18. 1. 2024 – 25. 1. 2024 (letní), 3. 9. 2024 – 10. 9. 2024 (zimní))
  • Program na podporu ochrany životního prostředí a environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (16. 1. 2024 – 23. 1. 2024)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru