Karlovarský kraj - Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary - Rybáře sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže čtyřiatřicetiletému muži z Pardubicka. 

Několik krádeží v Karlových Varech

"Podezřelý muž se měl v měsíci říjnu a listopadu loňského roku v Karlových Varech dopustit nejméně tří krádeží. Na začátku měsíce října krátce před šestnáctou hodinou vstoupil do jednoho z obchodních domů, odkud odcizil různé zboží a z prodejny odešel. O několik dní později měl vstoupit do jiného obchodního domu, a to krátce před sedmnáctou hodinou. Opět měl odcizit několik například potraviny a z prodejny odešel. V dalších dvou případech měl ve druhé polovině listopadu navštívit obchodní centrum, kde si vyhlédl dvě prodejny s oblečením. Z těch měl odcizit několik druhů oblečení, se kterými z prodejny odešel, aniž by za ně zaplatil," popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 40 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

 

Série krádeží v Mariánských Lázních objasněna

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů z Chebska ve věku 35 a 21 let a jedné ženy ve věku 23 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže. 

"Obviněný pětatřicetiletý muž se měl v průběhu měsíce listopadu loňského roku v Mariánských Lázních dopustit nejméně tří krádeží. V prvním případě měl vstoupit do drogerie, odkud odcizil zboží, se kterým následně odešel, aniž by za něj zaplatil. O dva dny později se do stejné prodejny vrátil. Z té poté odcizil například elektrické holicí strojky či parfém," pokračoval mluvčí. 

O necelé dva týdny později měl vstoupit do volně přístupného domu, ve kterém se dostal až do čtvrtého nadzemního podlaží. Poté si klíčem ponechaným z vnější strany otevřel dveře do rekonstruované bytové jednotky, kterou prohledal a odcizil z ní různé nářadí. 

"Ve čtvrtek 14. prosince loňského roku mezi druhou a třetí hodinou ranní si měla trojice obviněných vyhlédnout jeden z prodejních stánků. Do toho následně vnikli a odcizili z něj několik lahví alkoholu, sklokeramické desky na gril, potraviny nebo plastové boxy. Následně z místa odešli," dodal Bílek.

Svým jednáním měli způsobit škodu přibližně 80 tisíc korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž, který se krádeží dopustil opakovaně, vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí jednadvacetiletému muži a třiadvacetileté ženě trest odnětí svobody až na dva roky. Pětatřicetiletému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 
 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru