Ilustrační foto. Foto: Ministerstvo dopravy
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V sobotu 6. ledna letošního roku ve večerních hodinách kontrolovali policisté z dopravního inspektorátu u čerpací stanice v Aši dvacetiletého řidiče s vozidlem značky Volkswagen. Při silniční kontrole policisté zjistili, že mladík má nedoplatek na dopravních pokutách.

"Vzhledem k tomu, že dvacetiletý řidič neměl finanční prostředky na zaplacení tohoto nedoplatku, tak policisté využili svého oprávnění a zadrželi mu registrační značky z vozidla Volkswagen. Osobní automobil měl ovšem mladík zapůjčený od třicetiletého muže a ten, když se o celé situaci dozvěděl, tak přijel na místo, kde chtěl problém s policisty vyřešit," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté ale při silniční kontrole zjistili, že třicetiletý provozovatel vozidla značky Volkswagen, který se na místo dostavil automobilem značky BMW, má taktéž nedoplatek na dopravních pokutách. "Vzhledem k tomu, že třicetiletý muž odmítl zaplatit svůj nedoplatek, tak policisté znovu využili svého oprávnění a zadrželi registrační značky i u vozidla BMW, kterým muž na místo přijel," popsal dále případ mluvčí.

V následujících dnech třicetiletý muž svůj nedoplatek uhradil a registrační značky mu tak byly vráceny.

"Nedoplatky na dopravních pokutách vybírá nejen celní správa, ale i vybrané útvary Policie České republiky. Při zjištění nedoplatku řidiče, nebo provozovatele vozidla, je nutné tento zaplatit ihned na místě, jinak policisté přistoupí k zadržení registračních značek od vozidla. Pokud by takovéto vozidlo bez registračních značek někdo dále řídil, vystavuje se postihu ve výši od 4 000 korun do 10 000 korun ve správním řízení a zákazu činnosti na dobu od 6 do 18 měsíců," vysvětlil na závěr Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru