Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. 

"Obviněný muž měl ve druhé polovině listopadu loňského roku krátce před třináctou hodinou v jedné z prodejen bez důvodu vulgárně urážet jednačtyřicetiletou ženu. Ta na to nereagovala a z prodejny odešla. Muž měl za ženou jít až do místa jejího zaměstnání, kde jí opět vulgárně urážel. Poté si měl na ženu ztěžovat, přičemž sdělil, že u sebe má mít dva nože," popsal první případ policejní mluvčí Jan Bílek.

V úterý 9. ledna letošního roku kolem devatenácté hodiny měl vstoupit v Sokolově do jedné z prodejen, kde si nakoupil. "Poté měl bez důvodu vytáhnout z batohu kuchyňský nůž, se kterým se měl po prodejně i v prostoru pokladen pohybovat. Poté měl nůž schovat, znovu nakoupit a zboží u pokladny uhradit. K obviněnému muži měl přistoupit pracovník ostrahy, který ho požádal, aby opustil prodejnu. Na to čtyřiatřicetiletý muž reagoval tak, že opět vytáhl nůž, se kterým provedl několik výpadů směrem k pracovníkovi ostrahy. Po chvíli toho měl zanechat a z prodejny odejít. O tom, zda prodejnu obviněný muž opustil, se šel pracovník ostrahy přesvědčit. Když si toho obviněný muž všiml, měl opět vytáhnout nůž, se kterým přistupoval k pracovníkovi ostrahy a dalšímu muži, přičemž měl vyhrožovat, že to konečně skoncuje a s nožem pohyboval proti mužům. Když se pracovník ostrahy postavil do obranného postavení, tak se obviněný muž zalekl a z místa utekl," pokračoval mluvčí.

Policisté se začali případem okamžitě zabývat a obviněného muže zadrželi jen několik málo minut po útěku nedaleko prodejny. 

"Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," dodal na závěr Jan Bílek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru