Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarská kraj - Rada Karlovarského kraje na pondělním zasedání odsouhlasila individuální dotaci Krajskému ředitelství policie Karlovarského kraje. Prostředky ve výši 250 tisíc korun budou využity na realizaci projektu s názvem „Kyber svět kolem nás“. Ten reaguje na stále zvyšující se rizika, která číhají v online prostředí na teenagery.

„Počet nebezpečných případů v kyberprostoru neustále stoupá. Velice proto vítáme, že policie přichází s novým projektem, jenž je věnován osvětě v otázkách kyberbezpečnosti. Projekt cílí na žáky druhého stupně základních škol a středoškoláky. Ti se v online prostoru pohybují nejvíce a zároveň patří mezi nejvíce ohroženou věkovou skupinu. Jedná se o aktivitu, která v budoucnu plně nahradí dlouholetý projekt Ajaxův zápisník, jenž jsme jako kraj také podporovali,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Prostředky od Karlovarského kraje budou vynaloženy zejména na výrobu a tisk didaktických pomůcek, pracovních pomůcek, propagačních materiálů a zajištění realizace workshopů pro zúčastněné školy. V rámci projektu proběhnou také 3 velké projektové dny v každém územním obvodu regionu, kde kromě besed budou pro žáky připraveny ukázky policejní techniky, výstroje a výzbroje. Projekt do budoucna pojme i další témata v otázkách bezpečnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru