Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Další komunikace v kraji se dočká přestavby, která přispěje ke zvýšení komfortu řidičů na cestách. Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje připravuje k realizaci projekt s názvem II/198 Modernizace silnice Teplá – Horní Kramolín. Radní na jednom ze svých posledních zasedání schválili vyhlášení zadávacího řízení na dodavatele veřejné zakázky.

„Předmětem této zakázky je pouze první část dotčené silnice v úseku Teplá – Horní Kramolín. Naším cílem je komunikaci zmodernizovat celou, tedy z Toužimi do Horního Kramolína a zpět, později tedy vyhlásíme nové výběrové řízení na zbývající úsek silnice Prachomety – Toužim. Jediným kritériem pro hodnocení bude nejnižší nabídková cena,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš, s tím, že stavební práce budou probíhat v letech 2025–2026 a dle předpokladu vyjdou na bezmála 140 milionů korun včetně DPH.

Veřejnou zakázku bude zajišťovat externí administrátor společnost ROWAN LEGAL, advokátní kancelář s.r.o. Stavba bude realizována v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Díky úpravám dojde k zesílení konstrukce vozovky a optimalizace směrového a výškového vedení trasy, k celkové přestavbě křižovatky se silnicí III/19829 na Mrázov, dále k napojení sjezdů na nové vedení silnice a řešení odvodnění. Součástí rekonstrukce bude také odstranění stromů, které překážejí výstavě nové trasy. Řidiči se pak musejí připravit na úplnou uzavírku silnice, objízdné trasy povedou po okolních silnicích II. a III. třídy. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru