Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Cheb - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V sobotu 25. května letošního roku měl obviněný muž vypáčit okno a vniknout do suterénu rodinného domu v Chebu, který vlastní jeho šestašedesátiletá matka. Po chvíli měl usnout na gauči v jedné z místností, kde ho o několik hodin později objevila právě jeho matka, která ho nakonec v domě nechala.

"Po probuzení měl muž začít nožem ohrožovat svou matku, přitom jí vyhrožovat a chtít po ní, aby mu dala peníze nebo klíče od jejího vozidla. Poté ženu nutil, aby s ním jela k bankomatu a tam peníze vybrala, žena tak nakonec ze strachu o svůj život a zdraví učinila. Žádné peníze ale nevybrala, protože na účtu žádné finanční prostředky neměla. Poté měla jet žena společně se svým synem směrem k hraničnímu přechodu. Na parkovišti se měla snažit z vozidla utéct, ale to se jí nepodařilo. Následně začala křičet a pětadvacetiletý muž jí měl přiložit ruku na ústa a držet jí tam tak dlouho, než se jí začalo špatně dýchat. Po chvíli mu žena opět ze strachu vydala peníze ve výši několika stovek korun, které měla u sebe, a její syn z automobilu utekl," popsal případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Po tomto jednání měl muž ještě vniknout na pozemek domu v Chebu a odcizit pracovní obuv.

Případem se okamžitě začali zabývat chebští policisté a kriminalisté, kteří pětadvacetiletého muže po několika hodinách zadrželi.

"Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru