Foto: město Aš
Karlovy Vary

Aš - Rada města Aše po projednání doporučila zastupitelstvu města zařadit do rozpočtu města investiční akci „Přemístění památníku Svobody“.  Tolik usnesení rady z 3. června 2024.

Památník, nově pojmenován jako památník Svobody, má být z Masarykova náměstí přemístěn do prostoru mezi radnici a Goethovo náměstí. Projekt předpokládá rozsáhlejší stavební úpravy okolí památníku, se shromažďovací plochou, místem pro řečníka, přístupovým chodníkem, schodištěm a vhodnou zelení. Náklady na přemístění byly vyčísleny na 2,3 miliónu korun, ovšem v cenách roku 2019. V roce 2021 bylo vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele, ale tehdy se žádný uchazeč nepřihlásil. Navrženo je zařadit do rozpočtu částku 3 milióny korun a následně vypsat nové výběrové řízení.

Památník je v linii zamýšlené řadové zástavby, kde jsou veškeré inženýrské sítě. Pozemky pro sebe získal investor, který zde připravuje výstavbu bytových domů, s termínem realizace do roku 2031. Město Aš se v dodatku ke smlouvě zavázalo, že pomník, který je na svém současném místě od roku 1990, přemístí na vlastní náklady.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru