Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov -  Speciální edici piva v rámci letošních oslav 130. výročí povýšení na město si nechává v těchto dnech vařit Chodov. Zlatavý mok vzniká v sokolovském pivovaru Permon, kam na zahájení výroby přijeli dnes také zástupci města.

„Půjde o spodně kvašený světlý ležák,“ uvedl sládek pivovaru Petr Bohánek s tím, že pivo pro Chodov bude dvanáctistupňové. „Zrát bude pět týdnů,“ doplnil sládek.

Velmi podobný typ piva, které Chodováci budou mít možnost pít už na srpnové Vavřinecké pouti, ochutnali přímo v pivovaru starosta Patrik Pizinger a místostarosta Luděk Soukup. „Pokud bude takové, tak bude moc dobré,“ pochvalovali si.

Radnice si objednala celkem 1500 litrů Chodovského ležáku, část bude v sudech, část v plechovkách. „Plechovky jsou dnes nejlepší obal pro pivo, nedostane se do nich vzduch, ani světlo, navíc se výborně chladí,“ poznamenal Petr Bohánek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru