Foto: Horská služba ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj – Individuální dotaci ve výši 200 tisíc korun dostane Horská služba, která působí na hřebenech Krušných hor. Rozhodli o tom krajští radní na posledním zasedání Rady Karlovarského kraje. Příspěvek bude využit na obnovu a doplnění zdravotnického a spotřebního materiálu nutného k výkonu každodenní činnosti horských záchranářů.

„Velice si vážíme práce zdejších záchranářů a jsme moc rádi, že nám pokrývají území Krušných hor, které se těší stále většímu zájmu turistů. K tomu, aby se mohli starat o bezpečnost návštěvníků hor i místních obyvatel, bezesporu potřebují kvalitní techniku. Jsou to právě oni, kteří jsou první na místě zásahu a kteří zajišťují odpovídající péči pacientovi minimálně do doby příjezdu dalších složek. Navíc se tak děje v mnohdy nepřístupném terénu. Proto jim stejně jako vloni přispějeme částkou 200 tisíc korun na pořízení vybavení dle jejich výběru,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  

Horští záchranáři z poskytnuté dotace uhradí nákup dvou kusů záchranářských batohů, jednoho automatického externího defibrilátoru AED Lifepak 1000, dvou kusů asistenčních stanů, které využijí při pořádání nejrůznějších akcí, a spotřebního zdravotnického materiálu. O individuální dotaci od Karlovarského kraje žádá Horská služba opakovaně, poprvé jí byla poskytnuta v roce 2021.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru