Foto: město Cheb
Karlovy Vary

Cheb - Klášterní zahrada je pro veřejnost opět od dnešního dne v provozu. Jak sdělil místostarosta Michal Pospíšil, do jehož gesce patří i péče o zeleň, otevření zahrady se oproti minulým létům zpozdilo. V jarních měsících zde probíhaly značné úpravy, především se vybudoval nový systém pro odvod dešťové vody. Vyřešil se tím dlouhodobý problém, kdy spodní voda narušovala základy okolních historických budov.

Voda je nově svedena do nádrže v rohu zahrady. Díky tomu ji můžeme využít i pro zavlažování. Vedle toho se také realizovala rekonstrukce mlatových cest a trávníků, které už nebyly ve stoprocentní kondici. Přes dvacet let provozu Klášterní zahrady se na nich přece jenom dost podepsalo. Otevření Klášterní zahrady zároveň umožní zpřístupnit menší vnitřní zahradu se vzrostlým ořešákem, která je dalším skvostem klášterního komplexu a naprostou oázou klidu. Unikátní zahrada je místem k odpočinku i pořádání kulturních a hudebních akcí.

Otvírací doba: duben – srpen 9.00 – 20.00; září – říjen 9.00 – 19.00.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru