Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Skoky - Již sedmnáctým rokem otevírá své brány poutní kostel Navštívení Panny Marie v areálu bývalé obce Skoky poblíž Žlutic. Svatostánek dýchající osobitou atmosférou je pro návštěvníky přístupný od června do srpna denně i s průvodcem. Jako každý rok tu také letos zazní cyklus benefičních koncertů, na které je vstupné dobrovolné. V sobotu 22. června bude koncertní program odstartován vystoupením dvou umělkyň z Japonska. Akce se konají za podpory Karlovarského kraje.

​Skoky patřily před svým zánikem po roce 1945 k nejslavnějším mariánským poutním místům v Čechách. Dominanta stojící na odlehlém místě v opuštěné krajině pod Vraním vrchem nad údolím řeky Střely ožívá díky spolku Pod střechou a dalším dobrovolníkům v rámci každoročního projektu Živé Skoky.

Letošní Živé Skoky otevřou v sobotu 22. června exotické umělkyně z dalekého východu – Naomi a Naoko. Naomi je japonská zpěvačka, která ve vlasti zpívala v několika muzikálech a účinkovala v divadelních představeních. Nyní pobývá v Česku a zpívá ve vokálním triu Tři bílé vrány, jež pravidelně vystupuje s Prague Ukulele Bandem. V jejím podání zazní japonské písně, ale také muzikálová tvorba i klasika. Doprovodí ji japonská klavíristka Naoko. Akce začíná v 19:30 hodin a dobrovolným vstupným podpoříte provoz a obnovu poutního místa.

Podrobný program včetně dalších zajímavých informací o kostele najdete na webu www.skoky.eu. Díky nově zavedené lince 305 Pražské integrované dopravy (Praha – Karlovy Vary) jsou Skoky nyní dostupnější i návštěvníkům bez aut. Linka je v provozu rovněž o víkendech, aktuální jízdní řád je k dispozici pod tímto odkazem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru