Jedno z poškozených vozidel. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Cheb - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci a výtržnictví.


"Obviněný muž měl v úterý 4. června letošního roku v pozdních nočních hodinách procházet ulicemi Chebu a během několika málo hodit poškodit osm zaparkovaných osobních automobilů a také výlohu knihkupectví. Po druhé hodině měl muž přijít ke knihkupectví a poničit skleněnou výplň výlohy. Kromě samotné výlohy měl tímto jednáním poškodit i několik vystavených knih. Následně měl pokračovat svou cestou městem a přitom poničit osm zaparkovaných vozidel. Ty měl poškozovat například kameny, tyčí či židlí," popsal jednání muže policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Například u vozidla značky Volkswagen měl poničit skleněnou výplň u zadních dveří a škrábanci poškodit zadní dveře. U vozidla značky Mercedes-Benz měl poškodit přední dveře a u dalšího automobilu značky Volkswagen poničil přední čelní sklo. Na závěr svého „řádění“ poničil skleněnou výlohu bývalé provozovny.

Sedmadvacetiletý muž osobní automobily a výlohy pouze poškodil, ani v jednom případě z provozovny či vozidel nic neodcizil. Tímto svým jednáním ale způsobil celkovou škodu téměř 40 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru