Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - V přesně nezjištěnou dobu vytvořila neznámá osoba falešné internetové stánky, které svým grafickým znázorněním odpovídaly oficiálním webovým stránkám jedné z bankovních společností.

"V pondělí 17. června letošního roku zadala do vyhledávače na internetu devětašedesátiletá žena jméno bankovní společnosti, přičemž klikla na první odkaz na webové stránky, které se jevily jako stránky oficiální, i když se jednalo o stránky falešné. Dále měla žena do formuláře zadat své přihlašovací údaje, kdy jí obratem přišla SMS zpráva s kódem, který žena do formuláře zadala. Dále zadala i druhý kód, přičemž jí ihned na to z bankovního účtu odešla jedna platba. Dále došlo k dalším neúspěšným pokusům o další platby, které ale nebyly zpracovány," popsal případ policejní mluvčí Jan Bílek.

Neznámý pachatel tak způsobil ženě škodu ve výši přibližně 80 tisíc korun. 

Karlovarští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu a zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. 

V případě prokázání viny hrozí neznámé osobě trest odnětí svobody až na osm let. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru