Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - I druhý den Olympiády dětí a mládeže byl pro sportovce z Karlovarského kraje úspěšný a výprava si na své konto připsala první vítězství. Zasloužili se o něj Kryštof Kvapil v disciplíně singl kanoe a Klaudie Kašík v karate kumite. A dařilo se také dalším mladým bojovníkům. V karate kumite vystoupal na druhý nejvyšší stupínek Denis Tichota, stejně tak i Bajro Osmanovič v karate kata. Ve stejné disciplíně uspěla také Terezie Částková, která rozšířila medailový zisk výpravy o další bronz. Zatím nejúspěšnějším sportovcem je Matěj Staša, který na největším sportovním svátku pro mládež vybojoval v disciplíně paraplavání už druhé stříbro.

Čerstvý vítěz Kryštof Kvapil začal s vodními sporty v pěti letech. Nejprve soutěžil na kajaku, později pak přidal další soutěžní disciplínu – singl kanoe, přičemž v obou se mu daří. V roce 2022 vyhrál na kajaku i singl kanoi kategorii předžáků. Nyní už závodí v kategorii mladší žáci a sbírá další úspěchy. V Českém poháru žáků se v roce 2023 umístil na 6. místě a na Mistrovství České republiky mu těsně utekly stupně vítězů a získal čtvrté místo. Pokračuje tak ve šlépějích svého staršího bratra Matěje Kvapila. Ten si z Mistrovství České republiky v roce 2021 odvezl nejcennější kov a o rok později reprezentoval Karlovarský kraj na Olympiádě dětí a mládeže. 

Fandit mladým talentům můžete až do čtvrtka 27. 6. 2024, kdy bude uhašena olympijská pochodeň. Dějištěm největší multisportovní akce pro mládež jsou jižní Čechy, konkrétně České Budějovice, Tábor a Hluboká nad Vltavou. Tam mohou zájemci podpořit své favority přímo, z pohodlí domova je pak možnost sledovat přímé přenosy na ČT sport, platformě ČT sport+, Czech Team TV nebo na webu Olympijský tým, kde je k dispozici podrobný informační servis. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru