Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj – Upozorňujte své příbuzné na ošemetnost reklam ohledně investování na internetu. Cílí na uživatele ze všech stran. A přestože policie vydává neustále varování a informuje o lidech, kteří s vidinou snadného výdělku s vysokým ziskem nakonec naopak o své investice přišli, případů stále přibývá. Poslední se udál na Karlovarsku.

Šestašedesátiletá žena z Karlovarska si na sociální síti všimla reklamy, na kterou klikla, čímž se dostala na internetové stránky jedné s firem, která nabízela výhodné investice. Ženu stránky zaujaly, a tak vyplnila kontaktní formulář. Následně byla kontaktována z několika telefonních čísel osobou, která se představila jako zaměstnankyně firmy. Ta jí měla nabídnout možnost investic do reklamních kampaní na internetu.

„Poškozená žena následně nejméně v patnácti platbách ze svých bankovních účtů od srpna loňského roku do února letošního roku odeslala na zahraniční bankovní účty finanční hotovost. Menší část finanční hotovosti byla ženě poslána zpět, poté ale firma přestala komunikovat, a tak nebyl možný výběr zbylé investované finanční hotovosti," popsal dění policejní mluvčí Jan Bílek. 

Neznámý pachatel způsobil šestašedesátileté ženě škodu přibližně 1,5 milionu korun. 

Karlovarští kriminalisté z odboru hospodářské kriminality ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu. V případě prokázání viny tak hrozí neznámému pachateli trest odnětí svobody až na osm let. 

„Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více," potvrdil mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru