Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarsko - Pětašedesátiletý muž na začátku měsíce května letošního roku narazil na webové stránky s výhodnými investicemi. Poté, co se zaregistroval, se mu následující den ozval neznámý muž, který se představil jako makléř.

"Ten poškozeného muže následně instruoval k investicím, kdy mu sdělil, že je potřeba uhradit vstupní poplatek několik tisíc korun. Pětašedesátiletý muž vstupní poplatek uhradil a dále uzavřel smlouvu k další platbě, kterou odeslal. Jen o několik dní později odeslal další platbu a v polovině července letošního roku odeslal poslední platbu a cizí bankovní účet. Na další žádost o platbu od neznámého muže již nereagoval a celou věc oznámil na tísňovou linku policie," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

Neznámý pachatel tak způsobil pětašedesátiletému muži škodu přibližně 700 tisíc korun. 

Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. 

V případě prokázání viny tak hrozí neznámému pachateli trest odnětí svobody až na pět let. 

"Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více," dodal na závěr mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru