Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 41 a 42 let z Chebu, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání.

"V polovině června letošního roku měla dvojice obviněných přijít do jednoho z barů na Chebsku. Po sedmašedesátiletém provozovateli baru měli muži chtít finanční prostředky za to, že měl údajně ublížit jedné z jejich kamarádek a nebudou to řešit s policií. Provozovatel baru nejdříve muže odmítal s tím, že se jedná o smyšlenou historku a ničeho takového se nedopustil, ovšem nakonec po výhrůžkách ze strachu o svůj život a zdraví mužům peníze, které měl v tu chvíli u sebe, vydal," popsal jednání dvojice policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

V následujících dnech a týdnech se dvojice mužů do baru opakovaně vracela, někdy i několikrát denně, a vždy chtěla po muži další finanční prostředky. Provozovatel baru jim vždy ze strachu peníze nakonec vydal, kdy vždy doufal, že to již bylo naposledy a bude mít klid.

Ve druhé polovině července letošního roku provozovatel baru jednání dvojice mužů oznámil na policii. Ve středu 24. července policisté oba muže zadrželi.

"Dvojice mužů měla provozovatele baru během měsíce takto „navštívit“ zhruba ve třiceti případech a celkově mu svým jednáním měli způsobit škodu nejméně 40 tisíc korun," dodal mluvčí.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na čtyři roky.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru