Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Nezisková organizace Centrum pro dítě a rodinu Valika, která je mimo jiné podporována také Karlovarským krajem, nezahálí ani o letních prázdninách a připravuje zajímavé vzdělávací kurzy pro biologické i náhradní rodiče z našeho regionu. První poradí, jak na pozitivní přístup v rodině, druhý bude věnován terapeutickému rodičovství.

„Rozvoj rodičovských kompetencí je klíčový pro správný vývoj a rozvoj dítěte, proto jsme rádi, že můžeme rodičům nabídnout kvalitní a praxí ověřené vzdělávací kurzy,“ uvádí ředitel Centra Valika Petr Najman s tím, že již 14. běh kurzu Pozitivního rodičovství TRIPLE P začne na konci září. Tento program učí rodiče dovednosti potřebné k vybudování zdravých rodinných vztahů, zvládání nevhodného chování dětí a předcházení problémů při jejich výchově. Zároveň nabízí jednoduché a praktické strategie, jak například omezit trestání ve výchově, jak snížit stres spojený s výchovou dětí nebo jak zvýšit komunikační dovednosti rodičů. Program byl vytvořen v Austrálii, nyní probíhá ve třiceti zemích světa. Zajímavé je také číslo, kolik dětí bylo již programem podpořeno. Jde o více než 4 miliony dětí a jejich rodiny. Kurz je díky podpoře Karlovarského kraje a Ministerstva práce a sociálních věcí pro účastníky zdarma. Více informací, včetně přihlášky, najdete na https://www.valika.cz/triplep/.

Druhý z kurzů - Terapeutické rodičovství zprostředkuje náhradním rodičům, jak se cítí dítě v náhradní rodině a co prožívá. Cílem dlouhodobého prožitkového kurzu je prohloubit porozumění emočním a výchovným potřebám dětí vystaveným v raném věku vývojovému traumatu, nalezení vhodných výchovných postupů a zvýšení rodičovských kompetencí a celkové sebedůvěry rodičů. „Kurz Terapeutického rodičovství mi velmi pomáhá pochopit city, pocity a jednání mé holčičky, lidí kolem i mně samotné. Je zajímavé, dozvědět se, co se může skrývat v malé dušičce, s čím se může potýkat a co si přináší do svého života. Díky kurzu si více uvědomuji své reakce a snažím se více jednat v souladu se zásadami terapeutického rodičovství tak, abychom byly s mojí holčičkou šťastné a spokojené,“ prozrazuje dlouhodobá pěstounka Dagmar, jedna z účastnic 1. běhu kurzu terapeutického rodičovství. Kurz bude zahájen na začátku září a potrvá až do dubna 2025. Bližší informace o kurzu, včetně přihlášky, jsou uvedeny na https://www.valika.cz/terapeuticke-rodicovstvi/.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru