Autogramiádu si užívali sportovci i malí fanoušci. Foto: jip
Karlovy Vary

Most – Tým badmintonistů je první, který z českých olympioniků dorazil z Paříže na Olympijský festival k mosteckému jezeru. A spolu s nimi i fleretista Alexander Choupenitch. O tom, jaké to bylo reprezentovat svou zem pod pěti kruhy vyprávěli publiku, před následující autogramiádou.

Jan Louda, Adam Mendrek, Ondřej Král a Tereza Švábíková – to jsou čeští badmintonisté, kteří již mají za sebou svoji olympijskou misi. Honza Louda si pochvaluje, že díky olympiádě, na kterou mohli vůbec poprvé vycestovat hned čtyři čeští badmintonisté, se upírá pozornost českých fanoušků. Všichni čtyři se také shodli, že ve Francii panuje na olympiádě skvělá atmosféra. „Když jsme nastoupili k našemu poslednímu zápasu s francouzským párem, začalo při rozcvičování zpívat osm tisíc lidí francouzskou hymnu, ještě teď mám husí kůži," vzpomíná na nejsilnější moment Adam Mendrek, pro něhož byla kvalifikace na olympiádu splněním snu, protože už jeho otec reprezentoval svou vlast na olympiádě v roce 1992 v Barceloně. Očividně jde o rodinnou tradici. Ondřej Král dodal, že skvělá atmosféra vládla i v českém domě: „Večer jsme fandili i ostatním našim reprezentantům. Je úžasné, že se ve vesnici běžně potkáváte s největšími sportovními hvězdami světa."

Děti z příměstského tábora budou mít olympijská trika plná autogramů. Foto: jip

Tereza Švábíková doufá, že pozornost upřená k badmintonu přivede k tomuto sportu více dětí: „Když se mě někdo zeptá, co dělám za sport a zjistí, že hraji badminton, tak mi odpoví, že to hrají na chatě taky. Bohužel povědomí o vrcholovém badmintonu v Česku ještě tolik není, ale věřím, že se to změní." Jak připomněl Adam Mendrek mekkou tohoto sportu je Asie, kde je obrovská konkurence a tamní špička, která může konkurovat nejlepším hráčům světa, je poměrně široká: „U nich je badminton asi jako u nás fotbal, hraje ho tam každý."

Český badmintonový tým má za sebou na Olympijském festivalu i autogramiádu. Po ní se přesunul na sportoviště. Foto: jip

Pak už patřilo pódium bronzovému medailistovi z Tokia, šermíři Alexanderovi Choupenitchovi, který v Paříži bral tentokrát 12. místo. Hlavu z toho nevěší. „Podle jediného turnaje, i když je to olympiáda, nemůže hodnotit celou sezónu, protože ta letošní, i když jsem neobhájil olympijský bronz, byl docela úspěšná. Už jen dostat se na olympiádu ve fleretu je obrovský úspěch a já bych byl rád, kdyby se mi podařila přidat ještě jedna účast na olympiádě," podotkl český fleretista.

I on si velmi pochvaloval atmosféru na sportovištích: „Francouzi šerm milují a rozumí mu. Šerm byl okamžitě vyprodaný."

Než začala autogramiáda sportovců, mohli přítomní ve fanzóně sledovat počínání českých reprezentantů, což zvláště děti, které jsou zde na příměstském táboru, úžasně prožívají. Podívejte se, jak fandily české plavkyni Barboře Seemanové.

 V 18 hodin bude na pódiu ve fanzoně Vavřinec Hradilek.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru