Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže.

"Obviněný muž měl na začátku února letošního roku přijít kolem 18. hodiny do zchátralého domu v Mariánských Lázních, ve kterém se zdržují lidé bez domova. Následně měl v domě přistoupit k dvaasedmdesátiletému muži a začít mu prohrabávat jeho osobní věci. Poté, co ho muž upozornil, aby svého jednání zanechal, tak ho měl devětadvacetiletý muž nejdříve začít slovně urážet a následně ho fyzicky napadnout. Po tomto útoku mu měl odcizit několik věcí, jako například mléko, cukr, kávu, chleba či termosku. S těmito věcmi z domu odešel," popsal jednání muže policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Na konci května měl obviněný muž navštívit jedno z obchodních center v Mariánských Lázních. Měl si prohlížet vystavené zboží a po několika minutách z obchodu odcizit různé potraviny. O zhruba dva týdny později se do stejného obchodu vrátil. Tentokrát si do svého batohu uložil opět několik potravin, ale při odchodu z obchodu byl zastaven pracovníkem obchodního centra, který přivolal policejní hlídku.

"V červnu měl devětadvacetiletý muž opět přijít do zchátralého domu v Mariánských Lázních, ve kterém v té doby byl šedesátiletý muž a čtyřiašedesátiletá žena. Oběma měl nejdříve vulgárně nadávat a vyhrožovat jim fyzickým napadením. Po chvíli muže opravdu fyzicky napadl, poté mu vzal batoh, který prohledal, ale nic z něho neodcizil. Následně měl přistoupit k čtyřiašedesátileté ženě, kterou udeřil do oblasti hlavy. Poté jí měl zkroutit ruku, vzít jí peněženku, ze které odcizil finanční prostředky. Po několika málo minutách devětadvacetiletý muž z domu odešel," pokračoval dále mluvčí.

Tímto svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu přibližně 2 tisíce korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru