Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ztratit se dá ledaco. Tak třeba klíče, které ještě před malou chvílí ležely na stolku v předsíni a teď záhadným způsobem zmizely neznámo kam, mobil, který vypadnul z kapsy při cestě domů po sedmi pivech a třech panácích kořalky a pak se dá taky ztratit čas nekonečným scrollováním, v horším případě i rozum. 

Ten naštěstí neztratil řidič, který se minulý týden ve čtvrtek v podvečerních hodinách dostal do svízelné situace. Při návštěvě našeho lázeňského města se v lesích nad lanovým centrem kochal z okénka svého auta podobně jako doktor vyprávějící vrcholné dílo českého literárního romantismu ve známé české komedii. Naštěstí našeho řidiče nezastavila ostrá zatáčka, ale zavřená závora někde uprostřed lesa. Devatenáctiletý řidič se pak s prosbou o pomoc obrátil na městskou policii. Tahle situace byla jak dělaná pro využití technologie zvané Portál Bezpečí, který karlovarská městská policie využívá při výkonu služby od loňského roku. Oznamovateli tak byla na mobilní telefon zaslána SMS zpráva se speciálním odkazem, která volajícího po otevření lokalizovala a po povolení přístupu ke kameře spustila videohovor. Nasměrovat hlídku k místu už pak byla hračka! Strážníci muže i odstavené vozidlo našli na Jungmannově stezce a po krátké konverzaci ho dovedli k hlavní silnici, kde se obyvatel Karviné vydal vstříc dalším zážitkům. (MP Karlovy Vary)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru