Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary se na dva večery, 6. a 7. září vždy od 20:45 do půlnoci, opět rozsvítí díky Festivalu světla VARY°Září. 8. ročník populární akce, která do ulic města láká desetitisíce diváků, letos nabídne velkolepé živelné show na téma „Esence Karlových Varů“. 

Přijďte a zažijte magickou oslavu přírodních živlů, která vás naprosto uchvátí. Infocentrum města Karlovy Vary, které festival světla pořádá, tentokrát vsadilo na show ztvárňující symbiózu vody, ohně, vzduch a země. Právě tyto živly budou hlavními tématy velkolepých představení v samotném centru lázeňského města. Za nevšedními zážitky se můžete vypravit na pět stanovišť.

Smetanovy Sady - PÁTÝ ELEMENT

Voda, oheň, země a vzduch jsou základní prvky světa. Platón přidal magický éter. Naším éterem je spojení technologie a umění. Z vesmírné perspektivy s námi nahlédnete na krásu i děsivou sílu živlů v působivé 360stupňové projekci, která demonstruje křehkost a propojenost všech prvků našeho bytí.

Thermal stage - VODA

Z řeky Teplé vyjde modrá záře a éterické bytosti odhalí tajemství vody. Světelné efekty a projekce na vodní stěnu vytvoří neuvěřitelnou podívanou.

Každých 25 minut: 20:45, 21:10, 21:35, 22:00, 22:25, 22:50, 23:15, 23:40

Mlýnská kolonáda - OHEŇ

Na střeše Mlýnské kolonády se odehraje fascinující ohnivá show, která vás zahřeje i uprostřed zářijového večera. Na vlastní kůži pocítíte sílu zemského jádra.

Každých 30 minut: 21:00, 21:35, 22:10, 22:45, 23:20, 23:55

Zámecká věž - VZDUCH

Romantický tanec vzdušných bytostí vás přiměje zadívat se do oblak. Upozorní na místní podnebí a nezadržitelný koloběh vody.

Každých 20 minut: 20:45, 21:10, 21:35, 22:00, 22:25, 22:50, 23:15, 23:40

Císařské lázně - ZEMĚ

Vstoupíte do jedinečného sálu Atrium a zažijete vznik vesmíru. Země, stejně jako vy, je jeho součástí. Unikátní interiérová show vám připomene sílu a stabilitu země, na které stojíme.

Letos poprvé bude součástí festivalu interiérová show v Císařských lázních.

Počet míst je omezen, vstupenky bude možné zakoupit v předprodeji (zde: https://vstupenky.karlovyvary.cz/cs/akce/25999-zeme).

Každých 25 minut: 20:45, 21:15, 21:45, 22:15, 22:45, 23:15, 23:45

 

Doprovodný program

Ve Smetanových sadech se o hudební produkci postará DJ Chris Kaufman, před hotelem Thermal ochutnáte speciality z celého světa na 4. ročníku Thermal Street Food Marketu. Ve foyer Velkého sálu Thermalu zhlédnete jedinečná díla Vojtěcha Šendery z projektu ZeMĚ. Pro ty, kdo chtějí vidět svět z výšky, je připraven Foto point „Okno do Karlových Varů“ na terase nad bazénem Thermalu. Ve Dvořákových sadech vás překvapí světelné instalace nové generace designérů a na Divadelním náměstí se můžete těšit na koncerty kapel Hlavolamy, Signál a Pjena.

Pro návštěvníky budou zajištěny noční autobusové spoje, které budou na trase Tržnice – Lázně I (Císařské lázně) jezdit ZDARMA.

Praktického průvodce Festivalem světa VARY°září najdete v chytré aplikaci SmartGuide, ve které si jednoduše si stáhnete světelnou trasu přímo do mobilu.

Užijte si světlo, magii, živly a Esence Karlových Varů na Festivalu světla VARY°září 2024.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru