Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarsko - V pondělí 26. srpna letošního roku vykonávali policisté z dálničního oddělení Lubenec Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje dohled nad dodržováním pravidel v silničním provozu na pozemních komunikacích na Karlovarsku.

Krátce po 14. hodině zastavili při namátkové silniční kontrole poblíž obce Andělská Hora osobní automobil značky Mercedes-Benz.
 
Při kontrole byl řidič vozidla ztotožněn jako pětapadesátiletý cizinec. Podrobil se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek s negativním výsledkem.
 
"Během kontroly vozidla policisté objevili v zavazadlovém prostoru igelitový pytel, ve kterém se nacházela bílá krystalická látka, u níž pojali podezření, že se jedná o drogy. Na místo přivolali psovoda se služebním psem a kriminalisty. V uvedeném pytli bylo následně zajištěno téměř 10 kilogramů pervitinu," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.
 
Pětapadesátiletý cizinec, který neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, byl na místě okamžitě zadržen.


Foto: Policie ČR

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
"Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného cizince do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru