Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Nový školní rok je již tady a děti se opět vrací do školních lavic. Během celého prvního týdne nového školního roku můžete v blízkosti školských zařízeních (především na přechodech pro chodce) potkávat policisty, kteří zde v rámci projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne!“ dohlíží na jejich bezpečnost. Cílem tohoto projektu je preventivně působit na chodce a další účastníky silničního provozu, osvojit si pravidla bezpečného přecházení vozovky a odbourávat mýty o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce, protože zebra se za vás opravdu nerozhlédne. 

V rámci tohoto preventivního projektu probíhají na silnicích, a především na silnicích a přechodech u školských zařízení, preventivní akce, na kterých se podílejí nejen dopravní policisté, ale také policisté z obvodních oddělení a policejní preventisté. Ti všichni ve vzájemné spolupráci dohlíží v inkriminovaných hodinách u školských zařízení na bezpečnost v silničním provozu – především na bezpečné přecházení dětí přes přechody a další místa, kde se děti při cestě do školy a ze školy pohybují. Dětem policisté v prvních školních dnech rozdávají například reflexní pásky a samolepky či školní diáře se zebrou. 

Nabádáme řidiče, aby dbali na zvýšenou opatrnost nejen u škol, neboť se po dvouměsíční pauze  budou v provozu opět pohybovat ve větší míře děti. 

Přejeme všem dětem úspěšný vstup do nového školního roku a těšíme se na setkání při preventivních akcích. 

kpt. Bc. Zuzana Churaňová

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru