Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Dalším z nástrojů, jak zajistit v regionu dostupnou stomatologickou péči, jsou motivační příspěvky pro studenty lékařských fakult, kteří budou vykonávat povinnou praxi v zubních ordinacích v Karlovarském kraji. Snahou je přimět absolventy oboru zubní lékařství, aby po studiích zamířili přímo k nám. Podmínky pro poskytování podpory budoucím zubařům i zapojeným zdravotnickým zařízením odsouhlasila rada kraje na jednom ze svých posledních zasedání. Záměr ještě musí projednat krajské zastupitelstvo.

„Karlovarský kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem zubních lékařů. Poptávka po jejich službách výrazně převyšuje nabídku. V této souvislosti jsme se proto rozhodli, že rozšíříme širokou škálu krajských benefitů o další nástroj, prostřednictvím něhož budeme finančně motivovat studenty již na lékařských fakultách, aby své povinné praxe plnili v ordinacích u nás v regionu. Díky tomu se tak budou moci lépe seznámit s místním prostředím, systémem poskytovaných zdravotních služeb, fungováním stávajících zubních ambulancí a v neposlední řadě i s dalšími dotačními tituly kraje, které mohou využívat jak v době studia, tak i po jeho absolvování,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Karlovarský kraj má zájem přispívat studentovi oboru zubní lékařství 500 korun na den za podmínky, že půjde o praxi v rozsahu alespoň 4 hodiny denně. Zdravotnické zařízení, které se pak studenta ujme, dostane 1 tisíc korun za den praxe, maximálně však částku ve výši 20 tisíc korun měsíčně. S vyhlášením dotačního titulu se počítá od října letošního roku.

Celkově Karlovarský kraj vyplácí v rámci celé České republiky jedny z nejvyšších příspěvků zdravotníkům a nabízí nejširší a nejucelenější okruh podpory pro studenty medicíny, začínající lékaře i ty s mnohaletou praxí. Kompletní přehled poskytovaných benefitů najdou zájemci na webu Lékaři Karlovarského kraje.

.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru