Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolov - Snížit riziko šíření žloutenky mezi bezdomovci a zlepšit jejich zdravotní stav. To byly hlavní cíle iniciativy, kterou začátkem září spustila Městská policie Sokolov ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Karlovarského kraje. Během jednodenní akce měli sokolovští bezdomovci možnost nechat se zdarma očkovat proti této nemoci.

 
Jednalo se o první takovou aktivitu v Sokolově, která reagovala na vysoký výskyt této nemoci mezi lidmi žijícími na ulici. Strážníci městské policie informovali bezdomovce o možnosti očkování s několikadenním předstihem. Na výzvu zareagovala většina z nich a přišla se nechat očkovat před Denní centrum, kde vakcinace probíhala.

Podle vyjádření městské policie byl zájem o očkování vysoký a většina z místních bezdomovců se před Denní centrum dostavila.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru