Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Cheb - Tchibo uvedlo do provozu několik nových unikátních technologií ve svém distribučním centru v Panattoni Parku v Chebu. Díky tomu se budova řadí mezi jedny z nejmodernějších logistických center v Evropě. Na akci, během níž byl nový systém pro řízení skladu představen, nechyběl vedle zástupců zapojených firem, města Chebu a státu ani hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Samotný objekt byl vybudován v letech 2016 až 2021 společností Panattoni a je třetí největší logistickou budovou, která byla na území České republiky kdy postavena. Hala o celkové ploše více než 110 000 metrů čtverečních se v současnosti může pochlubit nejefektivnější výbavou pro obsluhu logistického systému Tchiba.  „Se společností Tchibo spolupracujeme v rámci Panattoni Park Cheb již osm let a je nám ctí, že jsme mohli prostor navrhnout a vytvořit tak, aby bylo možné využívat nejmodernější technologie. Jedná se o další projekt, který dokazuje, že i špičkové logistické objekty mohou mít velmi vysokou přidanou hodnotu a napomoci ekonomické transformaci bývalého uhelného regionu,“ uvedl Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni pro Česko a Slovensko.

Srdcem nového systému dodaného firmou Körber je moderní automatizační a dopravníková technologie, která zajišťuje, že vrácené zboží bez jakýchkoliv vad je okamžitě centrálně nabízeno k prodeji. Zrychlení procesů zajišťuje kapsový třídič s přibližně 110 balícími místy. O optimalizaci koloběhu zboží s minimálním vynaložením času a zdrojů se pak stará zmodernizovaný základní řídící systém. Provozovatelem skladu je společnost DHL. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru