Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ať už v Karlovarském kraji bydlíte a rádi vyrážíte na výlety za poznáním, nebo patříte mezi návštěvníky, kteří přijeli obdivovat jeho pamětihodnosti, máme pro vás skvělý tip. V průběhu září letošního roku rozšířil Karlovarský kraj svou edici „Cesty kulturního dědictví“ o další publikaci s názvem „Průvodce po významných kaplích a kapličkách v Karlovarském kraji“.

„Po brožurách věnovaných archeologickému dědictví, hornickým, lázeňským a barokním památkám se jedná o další publikaci, která tentokrát představuje drobné památky sakrálního charakteru na území našeho regionu. Její autor, historik architektury, Lubomír Zeman zde představuje výčet těch nejzajímavějších příkladů samostatně stojících kaplí v široké typové škále. Věřím, že o průvodce bude stejně jako o ty předchozí zájem a že bude užitečným pomocníkem pro výlety za poznáním krás našeho malého, leč na kulturní památky bohatého, kraje,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

Drobné sakrální památky, byť se nejedná o architektonicky velkolepé stavby, přinášejí přesvědčivá svědectví o životě minulých generací. Kaple a kapličky na území Karlovarského kraje mají různou podobu a architektonický styl, a to od pozdní renesance či raného baroka, přes vrcholné baroko, klasicismus a historismus, přesahující až do 30. let 20. století.  Průvodce vychází v nákladu 2 tisíc kusů a bude jej možné získat bezplatně na recepci Krajského úřadu Karlovarského kraje nebo přímo na odboru kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu (Mgr. Hana Strnadová, tel.: 354 222 302, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru