Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Vzhledem k tomu, že se Karlovarskému kraji vyhla vlna mohutných přívalových dešťů a úřadoval zde silný vítr, množí se dotazy ohledně organizování sběru humanitární pomoci pro území postižená povodněmi. Ty směřují nejen k profesionálním i dobrovolným hasičům, ale také k obcím a krajskému úřadu.

„Shromažďování pomoci je možné až ve chvíli, kdy jsou známi požadavky z postižených území. V současnosti nebyl vznesen požadavek na poskytnutí humanitární pomoci, a proto prosíme obyvatele našeho kraje, aby zatím nikam nevozili jakoukoliv pomoc a vyčkali zveřejnění oficiálních sbírek s určením druhu pomoci a organizačními pokyny k provedení sbírek,“ uvedl Lukáš Černý z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

Aktuální informace nejen k organizované pomoci, ale také ke stavu likvidace škod a zprovoznění místních komunikací můžete sledovat na facebooku Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. I nadále doporučujeme obezřetnost při pohybu venku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru