Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Situace v Karlovarském kraji je v současné chvíli klidná, proto kraj řeší pomoc oblastem zasažených povodněmi. 

Od zítřejšího dne, tedy 17. 9. 2024, se otevírá humanitární sklad v objektu Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru v areálu Krajského úřadu Karlovarského kraje viz. přiložená mapa. Ve všedních dnech bude otevřen od 14 do 17 hodin, o víkendech od 10 do 14 hodin. Podle současných predikcí bude fungovat přibližně dva týdny.

Dle aktuálních potřeb postižených území je nejnutnější materiální pomoc ve formě balené vody a trvanlivých potravin. Zapotřebí jsou také úklidové a sanitární prostředky, rukavice a další pomůcky k úklidu. Sanitární prostředky lze doručit do skladu HZS v Karlových Varech. Balenou vodu a trvanlivé potraviny sklad HZS přijme také, avšak primárně sběr pitné vody a potravin po celé republice koordinuje Federace potravinových bank. Sklad potravinové banky v Karlovarském kraji se nachází v Královském Poříčí, v ulici Lázeňská 175. Odsud bude následně zajištěna distribuce potravin do postižených oblastí. Další požadavky na potřebné věci budou upřesněny později.
Kromě materiální pomoci je možné postižené oblasti podpořit také finančně. Sbírku SOS Povodně vyhlásil například Člověk v tísni. Přispět můžete na č. ú. 72027202/0300.

Aktuální informace nejen k organizované pomoci můžete sledovat na Bezpečnostním portálu Karlovarského kraje - Bezport.cz, naší Facebookové stránce a na Karlovarský kraj - oficiální stránka.

Zdroj mapového podkladu: Portál Terinos.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru