Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ve čtvrtek po druhé hodině odpoledne se na městské strážníky obrátila oznamovatelka s žádostí o pomoc. Starší pán upadl na zem a ona ho sama nedokázala zvednout. Vyslaní strážníci nezraněného muže zvedli, doprovodili do křesla a s přáním všeho dobrého odešli.

Před vytrvalým deštěm se chtěl v pátek ve večerních hodinách ukrýt muž bez domova, který si pro svůj úkryt vybral kontejner na odpad. Když se po nějaké době rozhodl opustit útroby nádoby, nepodařilo se mu z blíže neurčené příčiny vylézt ven. Jeho několika neúspěšných pokusů si všiml oznamovatel, který událost nahlásil na operační středisko. Strážníci muži pomohli ven a pak si šel každý po svém. 

Následující víkendový den si hlídka při dopolední kontrole obchodně správního území všimla muže, který seděl před vchodem budovy, a kolem něj byly poházené odpadky. Po krátké konverzaci hlídka muže vyzvala, aby si nepořádek po sobě uklidil. Z jeho chůze však bylo patrné, že něco není v pořádku, což potvrdilo i opakované sedání na zem. Na místo tak strážníci přivolali posádku záchranné služby, která po základním ošetření rozhodla o převozu třiapadesátiletého muže do nemocnice.

Během minulého týdne vyjížděli strážníci také ke dvěma žádostem o pomoc při resuscitaci člověka. V obou případech poskytly hlídky asistenci záchranářům, kteří plnili své poslání. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru