Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Ve dnech 27. září až 3. října se ve více než 120 městech a obcích České republiky a Slovenska uskuteční v pořadí již 14. ročník festivalu Den architektury. Díky akci, kterou pořádá spolek Kruh ve spolupráci s místními organizacemi a architekty, můžete objevovat zapomenutá a opomíjená místa nebo vám naopak budou představeny notoricky známé stavby z nových úhlů pohledu. U nás bude program probíhat v Karlových Varech, Mariánských Lázních, Bublavě a v Doupovském Hradišti.

Letošním festivalovým mottem je „Proces proměny“, kterým tak mimo jiné odkazuje na 100. výročí úmrtí Franze Kafky. A na co se můžete v Karlovarském kraji konkrétně těšit? V Karlových Varech to bude například komentovaná prohlídka a přednáška věnovaná novým městským projektům Staré vodárny a Kattenbecku. V Mariánských Lázních se pak zájemci vydají s architektkou Ludmilou Míkovou po stopách Franze Kafky a jeho snoubenky Felice Bauerové. Další z festivalových procházek povede do Bublavy a zaměří se na předválečné vesnické stavění v horách a představí zachovalé rozmanité objekty. Předseda spolku pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarska Jaroslav Vyčichlo pak přiblíží záchranu monumentální barokní památky, kterou je kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Svatoboru.

Doprovodné akce jsou v některých případech zpoplatněny, na některé akce je potřeba předchozí registrace. Kompletní festivalový program najdete na webových stránkách festivalu www.denarchitektury.cz.

.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru