Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Jednašedesátiletý muž z Karlových Varů měl na jedné ze sociálních sítí inzerovat zboží. Přes jednu chatovací aplikaci se mu měla ve druhé polovině září letošního roku ozvat neznámá osoba s tím, že má o uvedené zboží zájem, přičemž mu nabídla možnost zaslání zboží u dopravní společnosti. 

"Jednašedesátiletý muž s tím souhlasil a neznámé osobě předal svůj email a telefonní číslo. Na to mu bylo následně zasláno celkem šest internetových odkazů, které poškozeného muže přesměrovaly na stránky, které vypadaly jako oficiální stránky jedné z bankovních společností. Na stránkách muž poté odsouhlasil celkem pět plateb a jednu zamítl, kdy mu bylo následně z bankovního účtu odečteno všech šest plateb," popsal případ policejní mluvčí Jan Bílek.

Neznámý pachatel měl tak jednašedesátiletému muži způsobit škodu přibližně 100 tisíc korun.

Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě prokázání viny tak neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru