Foto: Gymnázium Cheb
Karlovy Vary

Cheb - Pavla Kyzmana učitelé zprvu vnímali jako slušného, svědomitého, pracovitého žáka. Později zaujal studenty i kantory svým kouzelnickým uměním, které prezentoval při různých školních i mimoškolních akcích. Při vyhledávání talentů a identifikaci nadání se ale začal rýsovat jeho extrémní zájem o astronomii, matematiku a fyziku. Bylo na místě jeho zájem podchytit, rozvíjet a zapojit ho do činnosti Centra pro talentovanou mládež (dále jen CTM). Jedná se o jedinou organizaci v České republice, která pomáhá studentům k prestižní akademické dráze prostřednictvím online kurzů a mezinárodních zkoušek Advanced Placement.

Nabídnutou podporu školy Pavel opětoval a začal se o prázdninách intenzivně připravovat na povinný výstup v matematice. Učivo daného ročníku si sám doplnil, aby se, dle svých slov, mohl věnovat zvolenému kurzu AP Calculus AB online. Pavel začal v CTM studovat v říjnu 2023 za finanční podpory Krajského úřadu Karlovarského kraje a studium dokončil v červnu 2024.

„Jako koordinátor péče o nadané žáky jsem se s Pavlem blíže seznámila ve školním poradenském pracovišti. Bez ostychu vyjadřoval své pocity, naznačoval úskalí a možné potíže, a tak jsme se společně s vedením školy snažili pomoci mu alespoň nákupem odborné literatury a pomůcek,“ popisuje první kontakty s Pavlem paní Mlátilíková.

Pavel celý školní rok pracoval transparentně, pravidelně předkládal výsledky jednotlivých testů a zadaných úkolů. V rámci samostudia, ve volném čase a za podpory mentora CTM, absolvoval dvousemestrální kurz v anglickém jazyce a dospěl až k závěrečné AP zkoušce s výsledkem EXCELENTNĚ. Tato mezinárodní zkouška pořádaná americkou nezávislou organizací College Board testuje znalosti a pochopení oboru na úrovni prvního až druhého ročníku prestižních zahraničních univerzit.

Za své studijní výsledky obdržel žák z rukou ředitele školy Antonína Jalovce cizojazyčnou vědeckou publikaci v hodnotě 3 600 Kč, která dále posune jeho již tak skvělé znalosti v oboru astrofyziky. Moc nás těší, že Pavel už není ve škole vnímán jen jako „ten kouzelník“, ale i jako nadějný budoucí vědecký pracovník.

Přejeme Pavlovi úspěšné dokončení studia a hodně štěstí v osobním životě!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru