Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov - Chodov opět zabodoval v oblasti odpadového hospodářství a v rámci Karlovarského kraje se zařadil mezi vítěze letošního Odpadového Oskara. Cenu získávají města, která dokázala snížit produkci směsného komunálního odpadu pod 150 kilogramů na obyvatele za rok.

Chodovu se to po roce podařilo prakticky se stejným výsledkem jako v roce 2022, kdy svou  kategorii obce nad 5000 obyvatel vyhrál s výsledkem 144, 2 kg/obyvatele za rok. Letos skončil Chodov na druhém místě za Ostrovem (136,3 kg), kdy na jednoho Chodováka připadlo 144,9 kg směsného komunálního odpadu. Bronzového Odpadového Oskara si odnesly Mariánské Lázně (147,3 kg).   

„Na zlepšení odpadového hospodářství ve městě pracujeme dlouhodobě a tento výsledek je důkazem toho, že obyvatelé Chodova berou třídění vážně, za což jim patří dík,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger.

Odpadový Oskar je soutěž, jejímž cílem je popularizace obcí, které produkují méně než 150 kg směsných komunálních odpadů na jednoho obyvatele a rok. Letos se konal už 10. ročník a jejím vyhlašovatelem je nezisková organizace Arnika, která se zabývá ochranou životního prostředí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru