Foto: KKN
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarská krajská nemocnice a.s. s potěšením oznamuje úspěšnou realizaci dílčích kroků k naplnění projektu „Zlepšení onkologické péče v Karlovarském kraji“, financovaného Evropskou unií z Nástroje pro oživení a odolnost prostřednictvím Národního plánu obnovy ČR.

Tento ambiciózní projekt má za cíl zvýšit kvalitu a dostupnost onkologické péče  v Karlovarském kraji, regionu, který dlouhodobě trpí sníženou dostupností komplexní onkologické péče. Projekt v současnosti úspěšně probíhá, přičemž již byly realizovány veřejné zakázky na dodávky přístrojů – Lineární urychlovač, Plánovací CT a PET/CT. V současné době se připravuje veřejná zakázka na rekonstrukci oddělení onkologie pavilonu C v Chebu. 

Podle Národního onkologického plánu České republiky (NOP ČR 2030) má Karlovarský kraj ve skupině seniorů 65+ nejvyšší podíl osob s chronickou nemocností, což generuje vysoké riziko zhoubného onemocnění. Realizace tohoto projektu představuje klíčový krok k řešení tohoto problému a ke zlepšení zdravotní péče v celém regionu. 

Klíčové body projektu zahrnují: 

Zlepšení diagnostiky
Zavedení PET CT diagnostiky přímo v Karlovarském kraji, což zkrátí čekací doby z dosavadních 2-3 měsíců na předpokládané 2-3 týdny.

Pokročilá terapie
Pořízení moderního lineárního urychlovače, který umožní ozařování i diagnóz spojených s dechovými exkurzemi, například levostranné nádory prsní žlázy. To zvýší počet pacientek, které budou moci podstoupit terapii přímo v regionu. Dojde také k instalaci moderního plánovacího CT, které umožní sdílení plánovacích schémat.

Podpora pro pacienty a zaměstnance
Rozsáhlá rekonstrukce onkologického oddělení pavilonu C nemocnice v Chebu bude znamenat komplexní modernizaci tohoto oddělení, kdy se zvýší komfort pro pacienty i zaměstnance nemocnice. 

Nedílnou součástí projektu je i užší spolupráce s Komplexním onkologickým centrem Fakultní nemocnice Plzeň. Cílem spolupráce je dosažení užší koordinace mezi jednotlivými pracovišti při poskytování zdravotních služeb v onkologii, včetně vysoce specializované onkologické péče, zavedení společných, vysokých standardů kvality a bezpečnosti zdravotních služeb v onkologii na všech onkologických pracovištích. Dále získáme větší provázanost úsilí na poli vědy, výzkumu, vývoje a výuky v onkologii a efektivnější úroveň zdravotních služeb poskytovaných pacientům s onkologickým onemocněním. 

„Projekt ‚Zlepšení onkologické péče v Karlovarském kraji‘ je konkrétním krokem ke zvýšení dostupnosti a kvality onkologické péče, která je v našem regionu nezbytně nutná. Věříme, že tento projekt přinese výrazné zlepšení na všech úrovních onkologické péče – od primární diagnostiky, přes terapii až po následnou dispenzarizaci,“ uvedl generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice MUDr. Josef März. 

V rámci podpory onkologické péče v kraji se také podařilo letos v červenci plně zprovoznit onkologickou ambulanci v areálu nemocnice v Karlových Varech, včetně plnohodnotného podávání chemoterapie. Spolu s pracovištěm v Chebu se tak stává základem budoucího centra onkologie v Karlových Varech. 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru